Omdömen

Bokrecensioner för "Einsteins Intuition" av Thad Roberts.

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014-06-06 vid 6.06.07 PM "Thad författarskap är oerhört klarsynt. Han förklarar tydligt hans nya teori, och varje större teori om de senaste 100 åren. Thad gjorde det lätt för mig att förstå vetenskapliga idéer jag har klara med hela mitt liv. I stället för att presentera sin teori i den typiska esoteriska matematiska mode, presenterar han den med häpnadsväckande enkelhet och övertygelse. Hans tänkande är så levande och så tillgänglig att utjämna den vetenskapliga amatör, att man inte kan låta bli att konstatera att han har nästan säkert avslöjade sanningar om universum som de flesta av oss aldrig har drömt om. Jag kan inte säga tillräckligt bra saker om Thad bok. Bra gjort!"

~ Bruce Penney

_______________________________________________________________

Garrett Lisi "Väva in personliga anekdoter och betraktelser om teoretisk fysik, tar Thad Roberts läsaren på en rambunctious äventyr och utforskar utvecklingen av nya fysiken. Det är en fängslande läsa. "

~ Garrett Lisi, Ph.D.
Surfer & fysiker
Skaparen av E8 stora enande teori
Grundare och chef för Pacific Science Institute: Maui, Hawaii

 
_______________________________________________________________

David Mckenzie "I min ungdom var jag entusiastisk över hela vetenskap, men när jag var tjugo, blev jag mycket besviken, särskilt med fysik, eftersom ingen kunde svara" varför? "Jag ville göra mer än memorera en mängd ekvationer -Jag ville förstå hur det hela hänger ihop. När de sa att det var ofattbara, att naturens hemligheter är ytterst bortom mänsklig fattningsförmåga, bestämde jag att det var mer spännande saker för mig att göra med mitt liv.

Efter fyra decennier, har denna bok återuppväckas elden som college fysik dämpas. Nu är min passion för utredning har återvänt och en ny känsla av kraft har fyllt mitt liv. Om du är en sanningssökare, eller bara nyfiken, eller känner frånkopplad, eller avskräckas av vetenskapen, eller är en fysik dropout som mig, bör du läsa den här boken. Faktum är att jag uppmuntrar alla-alla åldrar och bakgrunder-att läsa och fundera på vad Thad Roberts har skrivit här. "

 

~ David B. Mckenzie

_______________________________________________________________

10301281_10152209974593030_2835108689338626350_n I "Einsteins Intuition", Thad ifrågagrundligt antaganden om samtida fysik och motsättningar som uppkommer mellan Einsteins teorier om relativitetsteori och kvantmekanik. Han granskar tålmodigt alla de observerade oegentligheterna i naturen, som inte kan förklaras med våra befintliga kartor. Från denna kreativa engagemang framträder en fullständig ram, förena de två fälten i en elegant karta. Den överraskande slutsatsen: tid och rum själva är emergenta egenskaper - som härrör från förmågan hos enskilda kvanta att dynamiskt interagera med varandra. Kvant utrymme teori pekar mot möjligheten att vår anslutning till det hela är mycket djupare än vad man tidigare trott. Vid tidpunkten för Isaac Newton, var vetenskap som kallas "naturfilosofi" och det var främst intresserade av att nå en djupare förståelse av oss själva som en del av universum. Jag tror genom att göra sitt arbete tillgängliga inte bara forskare utan för allmänheten, gör Thad ett viktigt steg i att stänga den konstgjorda klyftan mellan filosofi och vetenskap. Han bidrar till en återhämtning av naturfilosofi, som jag personligen tycker om som den enda sanna vetenskapen. "

~ Andreas Frickinger

                                                                                                                                               

Skärmbild 2014/02/06 på 7.17.57 PM "Jag blev först intresserad av universum, liksom många människor tittar Carl Sagans Kosmos. Jag visste inte riktigt känner att jag förstod allt jag såg, men det fascinerade mig. Senare, när min nyfikenhet växte, var jag glad över att Science Channel började få mer och mer innehåll om fysik. Återigen, kände jag att jag lärde mig allt de diskuterade, men fick inte "varför." Jag tillbringade många sömnlösa nätter tänka på hur idéerna skulle vara meningsfullt, särskilt Einsteins gummi och högre dimensioner. De visar ofta talat om högre dimensioner, men aldrig en gång försökt att visa vad de var.

 

Så en kväll, jag sökte YouTube och hittade Thad Ted Talk och var så förvånad över hur bra han kunde förklara de elva dimensioner i en sådan kort föredrag och inga specialeffekter. Så många saker bara klickade i mitt huvud.

 

När Thad skickade mig sin bok jag var stolta över, men när jag såg att det var 500 sidor, var jag skrämmas. Jag tänkte för mig själv: "Varför kunde inte detta vara kort som Stephen Hawking" En Brief History of Time '? "Efter att ha läst de första 100 sidorna, jag visste svaret, Stephen Hawking hade inte så mycket att säga. Efter 300 sidor, var jag bummed ut att boken var nästan över.

 

Jag kan inte låtsas att förstå något av matematik som ingår i boken, men jag är väldigt säker på att jag förstår alla begrepp. Jag känner faktiskt smartare än de flesta fysiker på varje Science Channel Show. Tack!

 

Jag hoppas verkligen att alla som läser Thad bok har samma erfarenhet som jag har haft, men räknar med att många kommer att välja att bo med sina nuvarande trossystem och kommer att vara snabba att kritisera QST. Vänligen låt inte detta avskräcka dig Thad. Jag tror att din nya karta är det tydligaste representationen av naturen jag har sett och jag tror att det kommer att hjälpa många människor att bättre förstå världen omkring oss.

 

Jag ser fram emot att titta på världen reaktion och se Thad Roberts blir lika välkänd som Albert Einstein. Jag kommer att ha ett leende inne veta att jag fick vara en av de första att lära sig om QST. "

 

~ Jerry Blanchard

                                                                                                                                               

Marie Grön "Filosofiskt spännande, visuellt stimulerande, och en glädje att läsa."

~ Marie Grön Ph.D.

_______________________________________________________________

"'Einsteins Intuition" är den enskilt viktigaste bok om fysik, livet och universum. Någon som tyckte om att läsa Hawkings "Brief History of Time" kommer att älska "Einsteins Intuition". Det öppnade mina ögon för världen. Faktum är att om jag kunde skydda en bok i händelse av brand, skulle detta vara det! Jag är kär i universum. "

 

~ Snehan Kekre

_______________________________________________________________

12800_426499804075859_9566956_n "Jag förväntade mig en bok om vetenskap, skriven av en vetenskapsman, och det är verkligen så. Men Thad är en poet, och hans bok är ett konstverk. Det är vackert och magnifikt skrivit. Detta kan visa sig vara min livstid favoritbok! "

~ Marlene Hög

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/06 på 7.16.50 PM "I Einsteins Intuition, Thad Roberts beskriver en geometri som sträcker sig bortom de konventionella fyra rumsliga och tidsmässiga dimensioner. Genom att anta att utrymmet inte oändligt delbar, hypotesen han ytterligare sju dimensioner på den kvantmekaniska skala. Fantasi och trovärdighet förbättras genom hans användning av dessa för att förklara fenomen vid Planck skala rumtiden. Visualisera en elva-dimensionella verkligheten har ansetts vara omöjligt. Ändå Thad geometri underlättar BEGÄRAN av hypotesen med extra förklaringsvärde.

 

Den allmänna läsaren styrs in i en värld av fantasi rikt på finess och vördnad. Fysikern är förvånad över att upptäcka att de tjugosju universella konstanterna nu kan lösas i enkla uttryck för fem Planck konstanter, n och en geometrisk antal Thad hypotesen och vars värde han dragit slutsatsen. Presenteras på ett klart och lättillgängligt språk med härligt stödjande grafik, erbjuder denna bok lay läsaren en resa genom det oändligt lilla och makroskopiskt stora. Men på samma gång, gör det möjligt för Thad s geometriska postulation härledning av hypothesizes som kommer att driva nästa generation av experiment på jakt efter empirisk verifiering. Genom att lay läsaren i förgrunden i teoretisk fysik, är Einsteins Intuition verkligen en sällsynt gåva. "

~ Philip Emmi, Ph.D.

 

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/06 på 7.19.52 PM "Sedan 60-talet jag kämpade för att förstå Einsteins arbete och penetrera kvant weirdness. Som jag följt utvecklingen av möjliga förklaringar genom decennier, kom jag till slut till rätta med teorierna. Utvecklingen av tanke i fysik och kosmologi, och de framsteg som har gjorts experimentellt har varit fantastiskt, men vår uppfattning är fortfarande grunden ofullständig. Det är oroande att inse att även om vi kan se nästan till början av tid och mäta obegripligt små skalor vi inte vet hur saker och ting egentligen fungerar. Jag blev intresserad av Thad arbete när han presenterade en övertygande förklaring av ett sätt att visualisera elva dimensionell rymd. Strängteori och dess kusiner tala om högre dimensioner, men jag kunde aldrig internalisera dessa förklaringar om vad dessa dimensioner kan faktiskt vara, som frustrerade mig mycket. När jag undersökte Thad kvantrymdteori jag var förvånad över att se att det verkligen erbjöd ett begripligt sätt att visualisera sin föreslagna modellen. Utöver detta har han beskrev en helt annan fundamental mekanism som, om det kan bevisas, eliminerar nuvarande diskontinuitet mellan våra grundläggande teorier. Ännu viktigare är det definierar en stors syn på verkligheten som vårt universum uppstår naturligt och utvecklas, och ger förklaringar till de stora mysterierna som för närvarande ligger utanför vår räckvidd. Till skillnad från strängteori, erbjuder QST testbara förutsägelser. Jag rekommenderar denna bok till alla som är intresserade av att förstå den stora omfattningen av verkligheten. "

~ Wayne Eskridge

_______________________________________________________________

"Thad Roberts gör en övertygande argument för en högre dimensionell teori som verkligen tänjer på gränserna för fantasi och utmanar antaganden för läsaren. QST erbjuder intuitiva svar för många av de stora frågorna för vetenskapen. Exemplen är beskrivande och förklaringarna presenteras på ett sådant sätt att även någon utan förkunskap om ämnet lätt kan smälta. "

~ Jim Wilbourne

                                                                                                                                               

Skärmbild 2014/02/10 på 3.10.01 PM "Einsteins Intuition kommer att öppna dina ögon och utöka ditt sinne till underverk i universum! Thad tar dig med på en underbar resa genom historien, från början av universum genom sin framtid. Han tar dig från de minsta enheterna i universum genom den största, både nästan obegripligt för den normal person. Thad författarskap utbildar och underhåller samtidigt, och hans skrivande kommer att öppna dina ögon inte bara om universum utan om livet också. Thad delar hans liv, hans kärlek och hans sinne, och han häller dem i sitt skrivande. "

~ Paul Brennan

 

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/06 på 7.22.06 PM "Earth splittring. Universum enande. I tusentals år att bedriva jakten på den heliga graal av vetenskap, har Thad Roberts just minskat återstående avståndet med många storleksordningar. Han har också tagit i framkant av vetenskap ur de mörka grottor reserverade för matematiska genier, och lägger tillbaka på gatan. QST kommer att förändra hur vi ser på universum, oss som individer och samhället som helhet. Välkommen till den nya världen. "

~ Richard Hitch

 

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/06 på 7.22.06 PM "Med lysande teoretiska insikter Thad Roberts förklarar till en tillgänglig nivå, en ny idé om rumtiden. Tillsammans med den förtjusande bonus färgglatt gripande humanistiska berättelser om ett liv på kanten, vare sig det är i en NASA rocketship eller inom de kalla väggarna i ett federalt fängelse, Thad utforskar en ny horisont tanke. Hundratals år tidigare, Isaac Newton olåst stora universums hemligheter och man undrar vad historier som man kan ha delade om han hade kunnat kommunicera med den litterära passion pärlor som finns i sidorna av Einsteins Intuition. Man kan föreställa sig att Newton skulle vara avundsjuk på det liv som Thad Roberts lever, och att de tycker om Newton och Einstein skulle vara stolt över att betrakta honom bland sina intellektuella kamrater, om det inte vore för den barriär av tiden. Quantum Space Theory rör nytt hopp om att de innersta fungerar vårt universum kan vara väl fattbar, erbjuder möjligheten att klippa inte bara hela fysik samhället, men också låsa upp hemligheter som så småningom skulle kunna frambringa radikala förbättring av vår vardag. Denna kombination av kartläggning tidigare uncharted teoretisk berggrund tillsammans med sitt konstnärskap i målning verbala gobelänger som svepa läsaren i de rikaste av livserfarenheter etablerar Thad Roberts bland de mest sällsynta geni. "

~ Chris Tuason

 

_______________________________________________________________

Okänd "Jag har alltid varit intresserad av hur saker fungerar och varför. Idag finns det en oändlig ström av artiklar och böcker från alla vetenskapsområden, men mycket av det förvirrande och oklart. Boken "Einsteins Intuition" är annorlunda. Denna bok utforskar nya antaganden om tid och rum, och sedan bygger ett intuitivt modell baserad på de antaganden som visar sig att ta itu med många av de mysterier kvantfysik.

 

Roberts liv var möjligen skyldig att producera detta arbete. I sin tidiga barndom hade han ett intresse för tidsresor. Genom sina college år och hans tid på NASA han hade en fascination för astrofysik. Sedan exceptionella händelser fokuserat sin tid och beslutsamhet att slutföra sin modell och få skrivit denna bok.

 

Med noga utvalda och exakt monterade prosa tar Roberts läsaren genom tiderna mänsklighetens utforska universum och belyser förändringar i uppfattning som inträffade med varje större upptäckt. Kapitlen börjar med berättelser om personliga erfarenheter som ledde Roberts till en förståelse för varje ämne, och detta hjälpsamt blandar vardagen och den teoretiska sfären. Quantum utrymme teorin skiljer sig från andra "teorier om allt" eftersom det kan visualiseras som en komplett "bild" och erbjuder verkliga, intuitiva förklaringar till gravitation, mörk energi, mörk materia, quantum tunneling, trasslar, svarta hål, Big Bang, och mer.

 

Denna bok är en fröjd att läsa. Teorin utspelar sig i ett spännande sätt, som liknar att höra en ny enastående musikspår, sätta oss i kontakt med vad som kan visa sig vara musik i universum, så ödmjukt aktiveras av författaren. "

~ Craig Joiner

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/06 på 7.23.26 PM "Thad Roberts berättarstil gör fysik teori lättillgänglig för den icke-expert. En fantastisk samling av berättelser som bygger empati och surr teori till upplevelse till skillnad från vetenskapen läsning hittade någon annanstans. "

~ Travis Horlacher

 

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/10 på 3.27.26 PM "Den modell som Thad Roberts utforskar öppnade mig upp till nya och mer intuitivt sätt att förstå högre dimensionell fysik, beteende allvar, och melding av naturens krafter. Det förändrade i grunden min förståelse av vårt universum evigt.

Alla samtida fysik böcker, har den lik av dem skrivna av Michio Kaku, Brian Greene, Steven Hawking lämnade mig kalla i sina förklaringar av allvar och högre dimension. Ingenting de erbjuder genljuder med mig på samma sätt Thad beskrivningar och förståelse gör. Jag tror att denna teori skulle kunna revolutionera världen av modern fysik.

Den mest fantastiska delen om Thad idéer är att vem som helst kan förstå dem. Det kräver inte en doktorsexamen i vetenskaperna. Det är något som verkligen skulle ha gjort Einstein stolt. "

~ Matt Emmi

_______________________________________________________________

Skärmbild 2014/02/06 på 7.24.14 PM "Det är som en underhållande lärobok!"

~ Devyn Hepworth

 

_______________________________________________________________

"Fysik har producerat två helt olika beskrivningar av verkligheten, en för sub atomära kvantvärlden och en för den makroskopiska världen. Den heliga graal i fysik är att maska ​​dessa teorier ihop till en vacker bild av verkligheten! Så varför har det inte hänt ännu? En orsak kan vara att vi har blivit övertygade om vår oförmåga att intuitivt förstå lösningen. Vi använder beräkningar vi kan inte relatera till, och vi har utvecklat idén att vi inte kan föreställa svaret (har du någonsin försöka bild böjda utrymme? Vad dimension gjorde det kurva i?). Det som saknas är fler dimensioner - om jag ber er att visualisera en ny dimension även om du säger att du inte kan, eller det inte är möjligt. Bara försöka lägga till en ny dimension till vad du vet redan. Ditt sinne stannar på utsikten. Ännu en gång skall vi vet hur uppgiften är enkel.

Mått som ni vet kommer i 3: s och 4 s. x, y och z och tid. Lägga ytterligare är mycket intuitiv men att lägga tre eller fyra på en gång ... nu som är mer likt det. Följande analogi kan hjälpa oss att komma dit. Om du delar guld och försöka gå mindre än en atom kan du inte längre sägas dela guld (detta gäller alla element). Mindre igen Plank informerat oss om att naturen har andra, mycket mindre, kvanta som kommer i fasta, odelbara klumpar. Så om vi mäter under en viss storlek som vi inte längre mäta i vår värld, har vi grävde i underkvanta. Här är där en modern teori som QST (sa som ett ord det låter lite som "quest", strävan vi är på) kommer in.

Kvantisera världen genom atom hypotes ledde till många vetenskapliga framsteg. Tanken här är att kvantisera utrymmet. Thad Roberts leddes till konstruktionen av kvant utrymme teorin (QST) genom att föreställa utrymme för att vara en supra som är gjord av diskreta kvanta, vilket gör hans teori en specifik version av supravakuum teori. Det finns redan en massa matematiska och teoretiskt stöd för den mer allmänna supra vakuum teori. QST gör SVT mer intuitivt tillgänglig för oss med en mycket specifik och tydlig bild. Det är en naturlig idé och har så mycket att erbjuda nästa stora steg i vår globala förståelse för vilka vi är och vår plats i universum som idén om atomen gjorde för att förklara kemikalier och DNA för arter.

Det unika med QST är att även matematiskt giltigt, är den tillgänglig för vår intuition och det är där vetenskapen är mest intressant. En plats där vi kan förstå det ofattbara och vår plats i kosmos utan att behöva förstå matematik. Matematik finns och vi kommer att beröra en underbar del av det inom kort, men du behöver inte matematik ange de högre dimensionerna där alla de stora teorier förenar. Du kan i stället tillåta dig att flytta ner i en värld så liten att du inte längre meningsfullt kan gå vidare. På denna nivå bild i ditt sinne hur dessa un-delbara beståndsdelar har sina egna mått, till dem som de använder förhåller sig till varandra och som de använder för att beskriva deras inre världar. När du bryta igenom vad som är alltför liten för våra mått att kartlägga du hoppar från den lilla till unthinkably stora. Nu är du på de yttre gränserna för ett stort universum tittar inåt.

Kvantisering utrymme och efter grunden för Roberts QST ger öppna sinnade forskare tillsammans lekmän som är intresserade av vetenskap och vår plats i den stora bilden en ljusets hastighet stort steg framåt mot den upplysta intuitiva förklaringen utlovat och drömde om av Einstein och hans kamrater. Detta arbete är matematiskt vacker och vetenskapligt ovärderliga, och kickern är att det kommer med en levande och tillfredsställande bild. "

~ Chris J. Wilshaw

_______________________________________________________________

Marcus "'Einsteins Intuition" tar fysik utöver en avbrottsfri uppsättning komplexa matematiska uttryck, vilket gör det lätt att förstå den bakomliggande natur vår fysiska verkligheten som den avser 11 dimensioner. Roberts gör ett enastående jobb med att beskriva utvecklingen av fysiken under loppet av mänsklighetens historia att lyfta fram problem med varje modell och hur varje successiv uppsättning av vetenskapliga upptäckter kunde övervinna dessa utmaningar. Roberts beskriver sedan hur QST kan övervinna våra aktuella problem i moderna fysiken på ett sätt som gör det förståeligt för alla som har en grundläggande kunskap om forskningen. "Einsteins Intuition" gör inlärningen fysik, både förr och nu, roligt igen. Jag rekommenderar starkt denna bok till alla som har någon form av naturliga nyfikenhet. "

 

~ Marcus Tofanelli

_______________________________________________________________

öga "En spännande läsning. En mycket övertygande titt på ett annat sätt att föreställa kvant landskapet. Det känns helt enkelt naturligt, och 11 dimensioner gör det verkar fungera, utan udda bitar som sticker ut eller uppsatt som en del teori är do. "

 

~ David Windsor